Universiti Teknologi Malaysia Vice Chancellor

By | March 7, 2018

Universiti Teknologi Malaysia Vice Chancellor

Universiti Teknologi Malaysia Vice Chancellor,below is Universiti Teknologi Malaysia Vice Chancellor 

BUKU UNIVERSITI CEMERLANG : MENJANA KESEJAHTERAAN SEJAGAT

Sinopsis Dalam Buku Perutusan 2018, penulis memilih judul Universiti Cemerlang Menjana Kesejahteraan Sejagat. Judul ini amat signifikan disebabkan ia terus dihubungkait dengan falsafah UTM. Dengan jelas, falsafah ini mengungkapkan suatu usaha bersungguh-sungguh bagi mencapai kecemerlangan sains, teknologi dan kejuruteraan melalui pendidikan tinggi demi membina kehidupan yang sejahtera dan makmur bagi masyarakat sejagat.

VICE-CHANCELLOR PARTICIPATING IN THE VCS’ FORUM IN TURKEY (26-28 JULY 2017)

Commencing today, July 26 to July 28 2017, UTM Vice-Chancellor will be participating in The Vice Chancellors’ Forum On Universities In The Islamic World 2017 in Ankara, Turkey.

UCAPAN HARI RAYA AIDILFITRI 1438H (VIDEO)

Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri 1438H daripada Naib Canselor dan seluruh warga Pejabat Naib Canselor UTM. “Taqobbalallahu minna wa minkum” “Kullu Am Waantum Bikhair”

VICE-CHANCELLOR’S EID 1438 H.E. ADDRESS

Allahu Akbar, Allahu Akbar, Allahu Akbar.PERUTUSAN NAIB CANSELOR SEMPENA IDIL FITRI 1438H

            Bismillahirahmanirrahim Assalamualaikum.wrmt.wbkth, Allahu Akbar, Allahu Akbar, Allahu Akbar. Pertamanya, marilah kita sama-sama menzahirkan setinggi-tinggi kesyukuran kehadrat Allah S.W.T di atas segala rahmat dan kasihNya, kita bakal menyambut Hari Raya Idil Fitri pada tahun ini.

NAIB CANSELOR MENGHADIRI APAIE 2017 DI TAIWAN (20-23 MAC 2017)

Bermula hari ini, 20 Mac 2017 hingga 23 Mac 2017, YBhg. Datuk Naib Canselor akan berada di Kaohsiung, Taiwan bagi menghadiri The 12th Annual Asia-Pacific Association of International Education Conference and Exhibition (APAIE 2017). Dengan bertemakan ‘New Era, New Horizon, New Frontier:

NAIB CANSELOR MENGADAKAN LAWATAN KE UNIVERSITAS SRIWIJAYA

YBhg. Datuk Naib Canselor kini berada di Indonesia bagi memenuhi undangan rasmi Universitas Sriwijaya (UNSRI) ke kampus mereka yang terletak di Kabupaten Ogan Ilir, Palembang. Turut sama bersama Naib Canselor ialah Prof. Dr. Shahrin bin Mohammad, Pro Naib Canselor (Pengurusan Strategik).

MENJAYAKAN KELANGSUNGAN SEBUAH UNIVERSITI

Menjayakan Kelangsungan Sebuah Universiti -Perutusan Tahun Baharu Naib Canselor 2017- Penerbitan Buku Perutusan Tahun Baharu Naib Canselor adalah merupakan tradisi UTM yang telah berjalan sejak beberapa tahun yang lepas.